İlimizde “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” Etkinlikleri

10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir.

Gençler ve ruh sağlığına dikkat çekmek üzere 10 Ekim’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıklarımız ve ilgili derneklerin de işbirliği ile 81 ilimizde gençlik merkezleri, kütüphaneler, üniversiteler, okullar ve sağlık merkezlerimizde eş zamanlı bir farkındalık çalışması yürütülmüştür.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından 10 Ekim 2018 Çarşamba Günü Saat 10.00 'da Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Esma KUZHAN’ın katılımıyla Osmangazi Gençlik Merkezi’nde Uzm.Dr. Emine DEMİRBAŞ ÇAKIR ve Bursa İl Halk Kütüphanesi'nde Dr. Psk. Aslı YEŞİL tarafından verilen gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminerler düzenlendi. Öğleden sonra Bursa İl Halk Kütüphanesi'nde saat 13.30’da ise Uzm. Çge. Özge Selçuk BOZKURT ve Çge. Leyla KURT’un konuşmacı olarak yer aldığı ailelere yönelik “Ergeni Anlayan Aile” konulu seminer yapıldı. Ayrıca; Tayyare Kültür Merkezi'nde Saat 19.30'da İl sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah KOCABIYIK veHalk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Esma KUZHAN’ın katılımlarıyla gençlere ve ebeveynlerine yönelik Uludağ Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalından Doktor Öğretim Üyesi Şafak ERAY tarafından verilen “Gençlerde Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminer, Bursa Devlet Hastanesi Tiyatro ekibinin sergilediği skeçler eşliğinde devam etti.. Gerçekleştirilen tüm etkinliklerde gençlerin ve ailelerin ilgisi yoğun oldu.

• Osmangazi Gençlik Merkezinde gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri verildi.
  • Osmangazi Gençlik Merkezinde gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri yapıldı.
  • Bursa İl Halk Kütüphanesi'nde gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri yapıldı.
  • Ailelere yönelik “Ergeni Anlayan Aile” seminer etkinliği yapıldı.
  • Doktor Öğretim Üyesi Şafak ERAY tarafından Bursa Devlet Hastanesi Tiyatro ekibinin katkılarıyla skeçlerle anlatılan “Gençlerde Psikolojik Dayanıklılık” konulu seminer gerçekleştirildi.
  • İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN tarafından günün önemine istinaden konuşma yapıldı.
  • İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN tarafından Uzm. Dr. Şafak ERAY ve tiyatro ekibine katkılarından dolayı çiçek takdimi yapıldı.