Karacabey Devlet Hastanesinde KBRN Eğitimi Yapıldı

Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından 12-13 Mart 2019 tarihlerinde Karacabey Devlet Hastanesi acil servis çalışanlarına, servis sorumlularına yönelik KBRN Eğitimi düzenlendi.

Söz konusu eğitime 8 Hekim, 33 Hemşire, 8 Ebe, 8 Sağlık Memuru, 14 Sağlık Teknisyeni, 6 Memur, 9 Güvenlik Personeli, 4 Teknik Personel ve 10 Temizlik Personeli olmak üzere toplamda 100 hastane çalışanı katıldı.

Eğitimde KBRN Olaylarında hastane planlaması, lojistik ve dekontaminasyon konu sunumları yapıldı. Hastanede bulunan dekontaminasyon odası veizolasyon odası bölümlerinde personele uygulamalı olarak hastane acil bariyeri oluşturma ve dekontaminasyon uygulamaları yapıldı.

Eğitim, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev yapan KBRN Bursa Bölge Koordinatörü Yıldız YÜREK BULUT ve İlker Çelikcan Fizik Tedavi Merkezi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde görev yapan KBRN Eğitmeni Sağlık Memuru Zahit KOYUNCUOĞLU tarafından verildi.

• Karacabey KBRN Eğitimi 1.jpg
  • Karacabey KBRN Eğitimi 2.jpg