Harmancık ve Büyükorhan İlçe Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Müdürlüğümüz Sivil Savunma Birimimizin hastane çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla İlçe Devlet Hastanesinde düzenlediği yangın ve kurtarma tatbikatları gerçeğini aratmadı.

26 Ekim 2017 tarihinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin katkısıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikat sırasında yangına ilk müdahale, hasta ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan hastaların nakledilmesi gibi senaryolar uygulandı.

İtfaiye ekipleri tarafından Harmancık ve Büyükorhan İlçe Devlet Hastanesinde  yapılan tatbikatta  yangın ve deprem anında personele neler yapacakları uygulamalı olarak gösterildi. Hastanede siren çalarak yangın alarmı veren itfaiye ekipleri ile birlikte, temsili hastaların en kısa sürede tahliye edilmeleri sağladı.

Bu sırada hastanede çıkan temsili yangından dolayı yüksek katlarda mahsur kalan sağlık personelleri ve hastalar itfaiye ekipleri tarafından kurtarma aracının merdivenleri ile kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan senaryoya göre içeride karbon monoksit gazına maruz kalan hastalara ve hastane çalışanlarına oksijen maskeleri takılarak başka bir sağlık kurumuna sevk edilmeleri sağlandı.

Yangın anında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı bir şekilde gösteren ekipler söndürme, kurtarma ve koruma  konularında da hastane personeline bilgi verdi. Son olarak yangın tüplerinin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikat Hastane Afet ve Acil Durum Planı doğrultusunda gerçekleştirildi.

• Ambulans ve İtfaiye aracının yangın anında ilk müdahalesi.
  • Binada mahsur kalan hastanın itfaiye tarafından kurtarılma anı.
  • İtfaiye tarafından tahliye edilen hastanın ambulansa alınması.
  • Hastane personeline yapılan Yangın ve tahliye eğitimi.