KOAH’a Etkinliklerle Dikkat Çekildi

İl Sağlık Müdürlüğümüz toplantı salonunda 31.10.2017 tarihinde GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases-Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel Birlik) Kurulu üye kurum ve kuruluşların katılımıyla Bursa İl GARD kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kurulda alınan kararlar dahilinde Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar birimi tarafından “Dünya KOAH Günü”  kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde “Halk KOAH Okulu” isimli halk eğitimi düzenlendi. Eğitime konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Görek DİLEKTAŞLI katıldı. Katılımcılara KOAH ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

BAOB Salonunda Aile Hekimlerine yönelik düzenlenen eğitime Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ezgi DEMİRDÖĞEN ÇETİNOĞLU konuşmacı olarak katıldı.

Bir diğer etkinlik ise, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Carrefour Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen KOAH stantıdır. KOAH standımızı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin KAPLAN, İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon sorumlusu Müdür Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Murat DERİN ziyaret etti. Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar birim sorumlusu Dr. İlknur Gülsün DERİN ve birim çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen stantta, UÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dane EDİGER ve Tıp Fakültesi öğrencileri, Osmangazi Sağlıklı Yaşam merkezi’nde görevli Ebe Yeter ÇETİN KESKİN, Hemşire Dilber YILDIZ, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevginar SÖNMEZ, Hemşire Nazik ÇELİK, Gemlik Devlet Hastanesi’nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nilüfer ACEP ÖZTÜRK tarafından vatandaşlara spirometre ile ücretsiz nefes ölçümleri yapılarak test sonuçları değerlendirildi. Yine hastalıkla ilgili bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı stantta konu ile ilgili vatandaşlara ayrıntılı bilgiler verildi.

• Dünya KOAH günü etkinlikleri kapsamında Aile Hekimlerine yönelik BAOB Ortak Toplantı Salonunda KOAH konulu hizmet içi eğitim düzenlendi
  • Dünya KOAH günü Etkinlikleri kapsamında Yıldırım İlçesi Barış Manço Kültür Merkezinde halka yönelik KOAH eğitimi düzenlendi.
  • KOAH standı halkımız tarafından yoğun ilgi gördü
  • KOAH standında Nefes Ölçüm Testi Yapıldı
  • KOAH standını İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan AKAN ziyaret etti