2018 Yılı 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Açılış Programı
13 Kasım 2019

Kanser; dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olmakla beraber, toplumlarda önemlibir sosyoekonomik yüke, maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Bu anlamda kanserle etkin mücadele konusu gündeme gelmekte, bu mücadelede de ulusların oluşturdukları sağlık politikaları kadar halkın farkındalığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikler de büyük önem taşımaktadır.

Kanserlerin %10 u genetik, %90 ı çevresel faktörlerle oluşur. Kansere karşı alınacak önlemlerde ve yapılacak savaşta temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir. Kanserle mücadelede en etkili yollardan birisi, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve diğeri de hastalığın erken teşhis edilmesidir. Ayrıca sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunabilir, tarama programlarına katılarak erken teşhisle yaşam süresi uzatılabilir. Bu bağlamda; halkımızın kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, kanser hakkında sağlık okur-yazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla; ülkemizde her yıl “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda Bursa Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinatörlüğünde hazırlanan 2018 yılı Ulusal Kanser Haftası Açılış Programı 02.04.2018 tarihinde Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Hastane Başhekimleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımları ile gerçekleşen toplantıda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü KÖSE açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Ergün GÜNGÖR, yaptığıkonuşmasında erken teşhis ve taramalara katılmanın önemine değindi. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN “2017 yılı Bursa İli Kanser Verileri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğreti üyesi Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL’in Obezite ve kanser konulu sunumunun sonunda, ilimizde kanser taramalarına destek veren İlçe Sağlık Müdürleri, KETEM Sorumlu Hekimleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarına Teşekkür Belgesi verildi.

  • 2018 Yılı 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Açılış Programı
  • Vali Yardımcısı Sayın Ergün GÜNGÖR açılış konuşmalarını yaptı.
  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Şükrü KÖSE açılış konuşmalarını yaptı.
  • İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN açılış konuşmalarını yaptı
  • Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN açılış konuşmalarını yaptı
  • Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN “2017 yılı Bursa İli Kanser Verileri” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
  • Vali Yardımcısı Sayın Ergün GÜNGÖR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğreti üyesi Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL’e Teşekkür Belgesini verdi
  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Şükrü KÖSE Kanser taramalarında destek veren İlçe Sağlık Müdürlerine teşekkür belgelerini verdi.
  • İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN Ulusal Kanser Tarama Programını ilimizde başarı ile yürüten KETEM Sorumlu Hekimlerine teşekkür belgelerini verdi.
  • Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN Kanser taramalarına gönül veren Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerine teşekkür belgelerini verdi.