Otizmli Çocuklarımızla Umutlu Bir Geleceğe Yürüyoruz

Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilân edilmiş bulunuyor. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması, konu üzerinde farkındalık oluşturmak ve var olan farkındalığı arttırmak amacı ile Yenişehir İlçemizde de 9 Nisan 2018 Pazartesi günü Otizm Farkındalık etkinlikleri yapıldı.

Farkındalığın ilk adımı Otizmin belirtilerini bilmek ve söz konusu belirtiler gözlendiğinde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarının ilgili birimlerine başvurmaktır. Başta anne babalar olmak üzere, sağlık personellerinin ve öğretmenlerin, beyin gelişiminin en hızlı olduğu erken çocukluk döneminde otizmin farkına varmaları, bireylerin gelişimlerinin desteklenmesi ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması için oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur. Erken tanı sonrası en etkili tedavi, erken dönemde başlanan yoğun, kesintisiz ve nitelikli özel eğitimdir.

Kaymakamlığımız koordinasyonunda ve Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçemizde “Otizmde Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.

Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, Garnizon Komutanı Albay Hakan CİRİT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, Kurum Daire amirleri, Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi, sağlık personelleri, öğretmenler, özel eğitim sınıfı öğrencileri, ilçemizde bulunan Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri,  Otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlarımızın katılımlarıyla, Yenişehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde coşkulu bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Özel rehabilitasyon merkezinde ve Akçeşme İlkokulu özel eğitim sınıfında okumakta olan öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ile devam etti. Misafirlerden büyük beğeni toplayan gösterilerin akabinde  “Okullar Arası Otizm Konulu Pankart Yarışması” sonucunda dereceye giren öğrencilere hediye çeki verildi.

• Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, Garnizon Komutanı Albay Hakan CİRİT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, Kurum Daire amirleri, Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi, sağlık personelleri, öğretmenler, özel eğitim sınıfı öğrencileri, ilçemizde bulunan Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri,  Otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlarımızın katılımlarıyla, Yenişehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde coşkulu bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.
  • Özel rehabilitasyon merkezinde ve Akçeşme İlkokulu özel eğitim sınıfında okumakta olan öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ile devam etti.
  • Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçemizde “Otizmde Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.
  • “Okullar Arası Otizm Konulu Pankart Yarışması” sonucunda dereceye giren öğrencilere hediye çeki verildi.