Bursa İl Sağlık Müdürlüğü

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi: 16/05/2018

Yaşamı tehdit edici hastalıklara eşlik eden problemler yaşayan hasta ve ailelerin, fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerini erken tanılama, değerlendirme, tedavi ederek acı çekmelerini azaltma ya da önleyerek böylece yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan Palyatif Bakım Hizmetlerinde; Palyatif bakım hastası ve ailelerine bakım veren hemşirelerin, görevlerinin gerektirdiği bilgi beceri ve tutumların kazandırılması için Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim programları yürütülmektedir.

Bu kapsamda; İlimizde 52 palyatif yatak sayısı ile hizmet veren Müdürlüğümüze bağlı İnegöl Devlet Hastanesinde, Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi açıldı. 7 Mayıs - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında 2. dönem düzenlenen eğitim programı, standartlar kapsamında ilimizden ve diğer illerden toplam 14 katılımcı ile yürütülmektedir. Eğitimin teorik bölümünün akabinde 11 Mayıs 2018’de İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN’nın katılımı ile İnegöl Devlet Hastanesinde gerçekleşen törenle katılım belgeleri takdim edildi.

• Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı