8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Kapsamında Teknoloji Bağımlılığına Vurgu Yapıldı

Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan bilgisayar ve internet kullanımının yaşamımızda istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği

kolaylıklar yanında çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan birçok problemi de beraberinde getirmekte olduğu bilinmektedir. Bireylerde, okul çağındaki çocuk ve gençlerde oldukça sık görülen problemli internet/bilgisayar kullanımı, sosyal ilişkilerinin olumsuz yönde etkilenmesine, aile bağlarının zayıflamasına neden olmakta; akademik veya iş başarılarını düşürebilmektedir. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı teknoloji kullanımının önlenmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması amacıyla Ruh Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı” yürütülmektedir.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından8-14 MartBilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle Sağlıklı Hayat Merkezlerinde çalışan Psikolog ve Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, SBÜ Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Osmangazi Gençlik Merkezi ve Muradiye Devlet Hastanesi çalışanlarına ve öğrencilere  yönelik eğitim çalışmaları yürütülmüştür.

• Teknoloji Bağımlılığı 1.jpg
  • Teknoloji Bağımlılığı 2.jpg