Yemek Firmalarına Sağlıklı Menü Hazırlama Eğitimi
11 Şubat 2020

Ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele etmek için Bakanlığımız her alanda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları için sağlıklı gıda tüketiminin teşvik edilmesi; sağlıksız gıda ( doymuş yağ, trans yağ, serbest şeker tuz içeriği, enerji değeri yüksek besin değeri düşük yiyecekler) tüketiminin azaltılması amaçlanmaktadır.  Böylece ülkemizde obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığının azaltılması hedeflenmektedir.

Bu amaçla Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından Bursa Yemek Sanayicileri Derneği üyelerine yönelik bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Diyetisyen Canan TANRIÖVER tarafından “Menülerde Tuz, Şeker ve Yağın Azaltılması”,  Bursa Gıda Mühendisleri Odası üyesi Gıda Mühendisi Ümmügülsüm ÇETİNKAYA tarafından  “Gıda Güvenliği ve Hijyen” konularında eğitim verildi. Örnek menüler üzerinden karşılaştırmalı olarak menülerde tuz, şeker ve yağın nasıl azaltılacağı üzerinde durularak bilgilendirme yapılan eğitimde katılımcılar da konu hakkındaki deneyim ve görüşlerini paylaştı. 

  • Yemek Firmalarına Sağlıklı Menü Hazırlama Eğitimi 1.jpg
  • Yemek Firmalarına Sağlıklı Menü Hazırlama Eğitimi 3.jpg
  • Yemek Firmalarına Sağlıklı Menü Hazırlama Eğitimi 5.jpg