15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü

Kanser erken teşhis edilebilir ve önlenebilir önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisini erkekler oluşturmaktadır. Dünyada ve ülkemizde erkeklerde akciğer kanserinden sonra ikinci en sık görülen kanser prostat kanseridir. Toplumda farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşam davranışları kazandırmak, tarama programlarına katılarak erken teşhisi mümkün kılabilmek amacı ile “15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü” olarak belirlenmiştir.

Bu bağlamda İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi koordinatörlüğünde Bursa İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile ‘’Prostat Kanseri’’ konulu eğitim gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan KESKİN ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN’ın da katılım sağladığı etkinlikte, AOS Onkoloji Hastanesi Üroloji uzmanlarından Opr. Dr. Yavuz BALABAN “Prostat Kanser” konulu sunumunu yaptı.

• 15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü
  • AOS Onkoloji Hastanesi Üroloji uzmanlarından Opr.Dr. Yavuz BALABAN ‘’Prostat Kanseri’’ konulu sunumunu gerçekleştirdi
  • İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan KESKİN ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN sunumu gerçekleştiren Opr. Dr. Yavuz BALABAN’a teşekkür Belgesi verdi.