Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı

Anne ve yenidoğan ölümlerini önlemeye yönelik “Türkiye Üreme Sağlığı Programı” kapsamında yürütülen Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı çalışmaları, ilimizde de sürdürülmektedir.

Bu program çalışmaları kapsamında Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Yalova illerinin kamu ve özel hastanelerinin doğumhane,doğum servislerinde ve gebe bilgilendirme sınıflarında görevli ebe/hemşirelerinin AOB Eğitimleri yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 10-11 Ocak  2019’de Almira Hotel’de yirmiyedincisi düzenlenen eğitimimizde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emin ÜSTÜNYURT ,Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Tayfur ÇİFT, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Engin KORKMAZER, Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nermin ÖZTÜRK ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Mehmet YÜRÜKEN, Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde  görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. YaseminCOŞKUN, 1 Nolu AÇSAP Merkezi’nde görevli Dr.Sena BEKAR,Dr. Nezahat YAMAN ve Hem. Berna UZUNER eğitimci olarak görev aldılar. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr.Esma KUZHAN’ın    açılış konuşmasını yaptığı eğitim programı 2 gün sürdü.

50 ebe/hemşirenin katıldığı eğitim  katılım belgelerinin verildiği  törenle  tamamlandı.

• AOB Programı