1-7 Nisan Kanser Haftası Açılış Programı

Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemidir.  Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser,  toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.   Bu nedenle çağımızın önemli bir halk sağlığı problemi olan kanser hastalığına dikkat çekmek, halkımızın kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla; ülkemizde her yıl “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir.

Bursa İli 2019 yılı 1-7 Nisan Kanser Haftası açılış programı Ördekli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Özsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcıları, UÜTF Öğretim Görevlileri, Hastane Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkın katılımları ile gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN “2018 Yılı Bursa İli Kanser Verileri, Tarama ve Farkındalık Çalışmaları” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. UÜTF Spor Hekimliği ABD Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ufuk ŞEKİR “Fiziksel Aktivite ve Kanser”, UÜTF Tıbbi Onkoloji BD Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL “Obezite ve Kanser” konularında sunum yaptı. 2018 yılında kanser farkındalık ve tarama konularında emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından açılış programı sona erdi.

• İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN konuşmalarını yaparken
  •  Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Özsoy açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.
  • Kanser Haftası açılış programı Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Özsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcıları, UÜTF Öğretim Görevlileri, Hastane Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve halkın katılımları ile gerçekleştirilmiştir.
  • Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN “2018 Yılı Bursa İli Kanser Verileri, Tarama ve Farkındalık Çalışmaları” ile ilgili bir sunum gerçekleştirmiştir.
  • UÜTF Spor Hekimliği ABD Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ufuk ŞEKİR “Fiziksel Aktivite ve Kanser”, UÜTF Tıbbi Onkoloji BD Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL “Obezite ve Kanser” konularında sunum gerçekleştirmişlerdir.
  • 2018 yılında kanser farkındalık ve tarama konularında emeği geçenlere teşekkür belgeleri verilmiştir.
  • Bursa İli 2017-2018 yılları kanser taramalarında birinci olan Kestel İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür belgeleri verilmiştir.