Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi
19 Kasım 2019

Hatalı anne sütü uygulamalarının  önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine  yönelik olarak, Bakanlığımızca  1991 yılından beri  UNICEF önerileriyle

" Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları"  programı   yürütülmektedir.

İlimizde de  sürdürülmekte  olan "Anne  Sütü Teşviki ve  Bebek Dostu Sağlık  Kuruluşları"programında;  tüm  doğan bebeklerin doğumdan  sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine  kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ çalışmaları kapsamın da Aile Sağlığı Merkezleri ve  İlçe Sağlık Müdürlüklerinden katılan sağlık personellerine 07 Ağustos 2019 tarihin de 08:30-16:30 saatleri arasında ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi’ gerçekleştirilmiştir. Yarım günlük teorik eğitimin sonrasın da ‘Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi’ basamakları açıklanmış olup son testin ardından katılımcılar  Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  pratik eğitime katılmışlardır.Teorik ve pratik eğitimin ardından katılımcılara törenle katılım belgeleri verilmiştir.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kadın Doğum Binası) konferans salonunda  yapılan eğitimde ilimiz eğitimcilerinden   Dr. Nezahat YAMAN, Dr. Fatma KENNERMAN, Ebe Pınar DERDİYOK, Ebe Gizem YAZAR   eğitimci olarak görev almışlardır.

• Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı