Okul Çağı İşitme Tarama Programı Hizmet İçi Eğitimi Yapıldı
19 Kasım 2019

Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmektedir. Okul çağı çocuklarda sık görülen işitme kayıplarının erken tanısına yönelik tarama programı İlçelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda 13 Eylül 2019 tarihinde  Okul Çağı İşitme Tarama Programı Hizmet İçi Eğitimin Açılışı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR tarafından yapıldı.

İlimiz S.B.Ü. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzm. Odyolog Buse EKİM ve Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinde görevli Uzm. Odyolog Mehmet EKİM'in eğitimci olarak katıldığı hizmet içi eğitimde 17 İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli personellere Okul Çağı İşitme Tarama Programı ve Yeni İşitme Tarama Programı Web Sistemi konusunda bilgiler verildi

• Okul Çağı İşitme Tarama Programı 1.jpg
  • Okul Çağı İşitme Tarama Programı 2.jpg