1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Açılış Yürüyüşü
11 Şubat 2020

Meme kanseri, dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Yaşam boyu her 8 kadından 1’inin meme kanserine yakalanma riski vardır. Ancak erken teşhis edilir ise %98 oranında tedavi şansı vardır. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri yurt genelinde “Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” düzenlenmektedir.

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı açılışı “Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder” temalı yürüyüş ile gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Aile Hekimleri Derneği, Bursa Kanserle Savaş Derneği, Bursa Kanser Derneği, Onkoday ve vatandaşlar Gürsu Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin taşıdığı meme kanseri farkındalığını sembolize eden büyük pembe kurdele ile Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Cumhuriyet caddesi boyunca yürüdü. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN, Kent Konseyi Başkanı Şevket ORHAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcıları Dr. Yunuz ARSLAN, Dr. Yasemin BAŞ, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Halil KARAHAN, İlçe Sağlık Müdürleri yürüyüşe katılım sağladı. Yürüyüşün ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN meme kanseri konusunda basına ve topluluğa hitap etti. "Erken Fark Edersen Çok Şey Fark Eder" temennisi ile gökyüzüne bırakılan balonlarla etkinlik sona erdi.

• Meme Kanseri Farkındalık Ayı Açılış Yürüyüşü1.jpg
  • Meme Kanseri Farkındalık Ayı Açılış Yürüyüşü2.jpg