Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Anne Ziyareti” Gerçekleştirildi
11 Şubat 2020

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları"  programı yürütülmektedir.

İlimizde de sürdürülmekte olan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 04/10/2019 tarihinde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeİl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet GÜZELSOY, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özcan ARSLAN, Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın da katılımlarıyla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Anne Ziyareti’ gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette; sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak, bebek ölüm oranlarını en aza indirebilmek için anne sütünün önemi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması gerekliliği vurgulanmıştır ve hediyeleri dağıtıldı.

• Anne Ziyareti 1.jpg
  • Anne Ziyareti 2.jpg