Yenişehir Devlet Hastanesi Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Yenişehir ilçesinde yapımına başlanan 86 yatak kapasiteli Yenişehir Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı bir törenle gerçekleşti.

Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük, Vali Yardımcımız Sayın Yalçın Bulut, Yenişehir Kaymakamı Sayın Suat Seyitoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Süleyman Çelik, Akparti İl Başkanı Sayın Cemalettin Torun, Bursa İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve vatandaşlar yer aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bursa İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Özcan Akan, “Yenişehir stratejik konumu çok önemli olan bir ilçemiz. İlimizde uluslararası anlamda hizmet veren havaalanının burada bulunması, hızlı tren hattının buradan geçecek olması ve Türkiye’nin ilk Otomotiv Test Merkezi’nin Yenişehir’e yapılacak olması, ilçenin sürekli büyümesinde önemli rol oynamaktadır. Bu sebeple hâlihazırda hizmet veren hastanemizin deprem ve yangın yönetmeliği bakımından ekonomik ömrünü tamamlamış olması, ilçe nüfusunun sürekli büyümesi ilçeye modern bir hastane yapılması ihtiyacını doğurmuştur” dedi.

Hastanenin toplamda 22 bin metrekareye inşa edileceğini belirten İl Müdürümüz Sayın Dr. Akan, “33 milyon TL’ye mâl olacak hastanemizin, 1 Mart 2017 tarihinde fiili olarak inşaatına başlandı. İçerisinde 1 adet lokal ve 1 adet sezaryen ameliyathanesiyle ile birlikte toplamda 5 adet ameliyathane ve 20 poliklinik yer alacaktır. Yoğun bakım yataklarıyla beraber toplamda 86 yatak kapasiteli olarak inşa edilen hastanemiz hizmete girdiğinde, Yenişehirli vatandaşlarımıza ve bölge halkına modern ve nitelikli anlamda bir sağlık hizmeti sunacaktır” şeklinde konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise; “Yenişehir insanına söz verdikleri hastanenin temelinin atılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere şükranlarını ifade etmiştir.

Bursa Valisi Sayın İzzettin Küçük; “Bursa’nın sağlık alanında çok şanslı olduğunu belirterek bütün hastanelerin artık 5 yıldızlı otel niteliğinde olduğunu” belirtti

Gelişmiş ülkelerde ne varsa artık Türkiye’de de var olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Yenişehir için geç kalınmış bir tesis olduğunu belirtti. Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin dışında bütün ilçelerin hastanelerinin bittiğini veya bitmek üzere olduğunu bilgisini veren Dr. Müezzinoğlu ”Yenişehir Devlet Hastanesi inşaatı da 500 gün değil, 23 Nisan 2018 tarihinde tamamlanacaktır. Bunun sözünü müteahhit firmadan aldık. Yenişehir için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Bursa Valisi Sayın İzzettin Küçük, Akparti İl Başkanı Sayın Cemalettin Torun, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr.Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve inşaat firması yetkilileri ve diğer protokol ile birlikte temel atma gerçekleştirildi.

• Yenişehir_ilk.jpg
  • Yenişehir_1.JPG