Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi
11 Şubat 2020

Türkiye de Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi (KKM) tarafından verilmektedir. Komuta Kontrol Merkez il genelindeki tüm hastane öncesi acil sağlık operasyonlarını yönetir, sağlık kriz yönetimini aldığı talimatlar ile koordine eder ve uygular. Türkiye genelinde standardizasyonun sağlanması ve KKM’nin iş ve işleyişi ile ilgili temel konularda bilgi ve beceri kazandırılması amacıyla Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi Programı yapılmaktadır. Bu kapsamda 21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından KKM de çalışan sağlık personelleri ve hekimlere yönelik KKM Temel Eğitimi planlandı. Eğitim, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Simülasyon Eğitim Merkezi Eğitim Salonunda yapıldı.

21-25 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilip 5 gün süren eğitimde, ilk 3 gün teorik konu anlatımı, son 2 gün vaka karşılama simülasyonuları yapıldı.

Eğitime kursiyer olarak Bursa ili Komuta Kontrol Merkezinde görevli 2 ATT, 1 doktor, Balıkesir İl Ambulans servisi başhekimliğinde görevli 1 AABT,  2 ATT,  Çanakkale ili Komuta kontrol Merkezinde görevli 3 ATT ve Yalova ili Komuta Kontrol Merkezinde görevli 3 ATT olmak üzere toplam 12 kursiyer katıldı. Toplamda 24 katılımcı sayısına ulaşıldı.

• KKM Temel Eğitimi 01.jpg
  • KKM Temel Eğitimi 02.jpg