İşitme Tarama Programı Uygulayıcı Eğitimi
11 Şubat 2020

Yenidoğan İşitme Taraması Programı (YİTP ) işitme kaybı ile doğan bebeklerin erken dönemde tanılanabilmesi için yenidoğan döneminde işitme tarama testlerinin uygulanmasıdır.

İşitme kaybı şüphesi olan ve olmayan bebeklerin belirlenmesindeki ilk adım olması sebebiyle büyük önem taşır.

Yenidoğan İşitme Taraması Programında hedef, tüm yenidoğanların doğumdan sonraki ilk 1 ayda işitme taramasının yapılması, hazırlanan protokoller çerçevesinde sevk edilmesi gereken bebeklere 3 aylık olana kadar referans merkezlerde tanı konulması ve ihtiyaç varsa bebek 6 aylık olmadan önce işitme destek cihazlarının sağlanmasıdır.

26 – 27 Aralık 2019 tarihinde ilimiz çeşitli Hastanelerinden işitme tarama ünitelerinde görevli odyolog, doktor, odyometrist, ebe ve hemşireden oluşan gruba Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda 1 günlük teorik ile Bursa Şehir Hastanesi’nde 1 günlük pratik eğitimden oluşan ‘‘İşitme Tarama Programı Uygulayıcı Eğitimi’’ düzenlendi.

Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi’nden Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR yenidoğan işitme tarama programının önemini vurgulayarak açılış konuşmasını yaptığı eğitimde; Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi’nden Ebe Gizem YAZAR, Hemşire Filiz KARAMAN, Hemşire Hülya DURMAZ , Hemşire Semra DİNÇTÜRK, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli Doç.Dr.Ö.Afşin ÖZMEN ve Odyolog Mehmet EKİM, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Odyolog Buse EKİM, eğitimci olarak görev aldı.

• İşitme Tarama Programı Uygulayıcı Eğitimi 1.jpg
  • İşitme Tarama Programı Uygulayıcı Eğitimi 2.jpg