“1-7 Ekim Emzirme Haftası” ve “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” Açılış Programı
10 Ekim 2022

Bursa’da “1-7 Ekim Emzirme Haftası” ve “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi koordinatörlüğünde gerçekleşen “Emzirmek Anneyi Meme Kanserinden Korur” konulu program ile başladı.

3 Ekim 2022 tarihinde Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, sağlık müdürlüğü yöneticileri, kamu ve özel hastaneleri yöneticileri, sağlık çalışanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Programda meme kanserinde erken teşhis ve tedavi yöntemleri ile il genelinde yürütülen anne sütü çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa ÇETİN’ in açılış konuşmasının ardından programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, meme kanserinin erken teşhis edildiğinde yüzde 98 oranında tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Meme kanserinin tarama programı ile erken teşhis edildiğini vurgulayan Dr. YAVUZYILMAZ, “halkımızı taramalar konusunda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum ” dedi.

Dr. YAVUZYILMAZ; şehrimizde 29 hastane.882 aile hekimliği birimi ve 8 sağlıklı hayat merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Bebek Dostu” unvanın bulunduğunu ve  2008 yılından itibaren de ilimizin  “Altın Bebek Dostu İl”  olduğunu belirtti.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS Biriminde görevli Dr. Seda ALASAĞ, “Altın Bebek Dostu İl Bursa” konulu bir sunumuyla anne sütünün önemi ve bebek dostu sağlık kuruluşlarından bahsetti.

Bursa Şehir Hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Emine BÜKÜM “Meme Kanseri” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında yapmış oldukları çalışmalarından dolayı kurumlara teşekkür belgeleri verildi.

Program Türk Halk Müziği saz ve söz sanatçıları Züleyha SAVAŞ ve Mehmet ÇINAR’ın gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile son buldu.

• Meme Kanseri Farkındalık Ayı Açılış Programı 1.jpg
  • Meme Kanseri Farkındalık Ayı Açılış Programı 2.jpg