Ebeler Haftasında Ebe Gülbahar Hatun, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Programda Anıldı
01 Mayıs 2023

Fatih Sultan Mehmet’in doğumunda annesi Hüma Hatun’a yardımcı olan Ebe Gülbahar Hatun, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda dualarla anıldı.

Ebeler Haftası kapsamında Muradiye Kulliyesi içerisinde yer alan Gülbahar Hatun Türbesi önünde düzenlenen programa Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, Bursa İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, Muradiye Cami İmamı Lütfi Taşcı ve Bursa’da çeşitli hastanelerde görev yapan ebeler katıldı.

Programda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Gülbahar Hatun’un çağ açıp çağ kapatan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’e ebelik vazifesinde bulunmuş kıymetli bir isim olduğunun altını çizdi. Dr. Yavuzyılmaz, “Bu haftanın Ebeler Haftası olması sebebiyle İl Müftülüğümüzün kıymetli destekleri ile kendisini mezarı başında anmak istedik. Ebelik, gece gündüz demeden büyük bir özveri isteyen bir meslek. Bu vesile ile tüm ebelerimizin bu anlamlı haftasını kutluyorum” dedi.

Program sonunda Bursa’daki kamu hastanelerinde görev yapan ebelere çiçek takdim edildi.

• Ebeler Haftası 1.jpg
  • Ebeler Haftası 2.jpg