Yenidoğan İşitme Taraması Programı (YİTP)
22 Mayıs 2023

Yenidoğan İşitme Taraması Programı (YİTP) işitme kaybı ile doğan bebeklerin erken dönemde tanılanabilmesi için yenidoğan döneminde işitme tarama testlerinin uygulanmasıdır.

İşitme kaybı şüphesi olan ve olmayan bebeklerin belirlenmesindeki ilk adım olması sebebiyle büyük önem taşır.

Konuyla ilgili 15-16 Mayıs 2023 tarihlerinde Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından İlimizdeki Kamu ve Özel Hastanelerde çalışan Doktor, Hemşire,Ebe ve Odyometristlere Yenidoğan İşitme Taraması Uygulayıcı Eğitimi düzenlenmiştir.Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Yunuz ARSLAN'ın açılış konuşmasını yaptığı eğitimde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Afşin ÖZMEN, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Referans Merkezinden Uzman Odyolog Mehmet EKİM,SBÜ Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzman Odyolog Buse EKİM,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk,Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın eğitimci olarak görev almıştır.İki gün süren eğitimin ardından katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir.