Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı
16 Haziran 2023

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen programlardan birisi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda 13-14-15 Haziran 2023 tarihlerinde Bursa Şehir Hastanesi’nde yapılan NRP Uygulayıcı Eğitimine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN katıldı.

Kurs sorumluluğunu Dr. Bülend ÖZBİLGİN’in yürüttüğü eğitimde, ilimiz NRP eğitimcilerinden Bursa Şehir Hastanesinde görevli Doç. Dr. Bayram Ali DORUM,Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr İpek GÜNEY VARAL, Doç. Dr.Derya Karasu, Neonatoloji Uzmanı Gaffari TUNÇ, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Neonatoloji Uzmanı Fatma KOCAEL, Yoğun Bakım Uzmanı Ebru KAÇMAZ, Doruk Özel Nilüfer Hastanesinde görevli Neonatoloji Uzmanı Onur BAĞCI ve Doruk Özel Yıldırım Hastanesinde görevli Neonatoloji Uzmanı Birgül MUTLU AYDEMİR görev aldı. Yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olan katılımcılara kapanış töreni ile sertifikaları dağıtıldı.

• Yenidoğan Canlandırma Programı 1.jpg
  • Yenidoğan Canlandırma Programı 2.jpg