2022 Yılı Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Toplantısı
07 Ağustos 2023

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Bakanlığımız tarafından konu ile ilgili çeşitli programlar yürütülmektedir. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye’de bebek ölüm hızları son 10 yılda hızla düşerek binde 9,1’e inmiştir.

Bebek ölümlerini bu seviyeden daha aşağıya düşürebilmek için bebek ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek çözümüne yönelik yeni programları hayata geçirmek önem arz etmektedir.

Bu çalışmalar doğrultusunda İlimizde 2022 yılına ait bebek ölümlerinin analizlerini paylaşmak ve yerel düzeyde bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yeni çalışmaları belirlemek amacıyla 04.08.2023 tarihinde Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa ÇETİN başkanlığında gerçekleşen toplantıya Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Gökhan TAŞKIN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Yunuz ARSLAN, Uzm.Dr. Tayfun Alperen ESGİN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Sevgi HARORLU, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalından Prof.Dr. Alpaslan TÜRKKAN, Neonatoloji Bilim Dalından Doç.Dr. Salih Çağrı ÇAKIR ve Müdürlüğümüz ilgili Birim Sorumluları katıldı

Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabibi Dr. Seda ALASAĞ’ın 2022 yılı bebek ölümleri ile ilgili sunumundan sonra İl Sağlık Yöneticileri tarafından değerlendirmeler yapılarak, İlimizde bebek ölümlerini önlemeye yönelik yapılacak çalışmalar belirlendi.

  • Bebek Ölümü İl Değerlendirme 1.png
  • Bebek Ölümü İl Değerlendirme 2.png
  • Bebek Ölümü İl Değerlendirme 3.png
  • Bebek Ölümü İl Değerlendirme 4.png