Okul Çağı İşitme Tarama Programı Eğitimi Yapıldı
02 Ekim 2023

Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmektedir. Okul çağı çocuklarda sık görülen işitme kayıplarının erken tanısına yönelik tarama programı ilçelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki personeller aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda, 29 Eylül 2023 tarihinde Okul Çağı İşitme Tarama Programı Hizmet İçi Eğitimi düzenlenmiştir.

Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabibi Dr. Seda ALASAĞ, İlimiz S.B.Ü. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzm. Odyolog Buse EKİM,Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesinde görevli Uzm. Odyolog Mehmet EKİM ‘in ve Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğünden Ebe Gülsen ÖZSOY’un eğitimci olarak katıldığı hizmet içi eğitimde 13 İlçe Sağlık Müdürlüğü ve 4 Toplum Sağlığı Merkezinde görevli personellere Okul Çağı İşitme Tarama Programı konusunda bilgiler verildi.