Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı
27 Kasım 2023

Anne ve yenidoğan ölümlerini önlemeye yönelik “Türkiye Üreme Sağlığı Programı” kapsamında yürütülen Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı çalışmaları, ilimizde de sürdürülmektedir.

Bu program çalışmaları kapsamında Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Yalova illerinin kamu ve özel hastanelerinin doğumhane, doğum servislerinde ve gebe okullarında görevli ebe/hemşirelerinin AOB Eğitimleri yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 21-22 Kasım 2023’de İl Sağlık Müdürlüğü’nde otuz dördüncüsü düzenlenen eğitimimize Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç.Dr. Serkan KARAŞİN,Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Canan YILMAZ Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nermin ÖZTÜRK ve Enfeksiyon Uzmanı Dr. Yasemin COŞKUN, 1 Nolu AÇSAP Merkezi’nde görevli Dr.Sena BEKAR, Dr. Nezahat YAMAN , KadınHastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mitat BURSALI  ve Hem. Necla YILDIZ,   eğitimci olarak görev aldılar.Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Mustafa ÇETİN'in açılış konuşmasını yaptığı eğitim programı 2 gün sürdü.

50 ebe/hemşirenin katıldığı eğitim, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Mustafa ÇETİN'in yaptığı kapanış konuşmasının ardından  eğitim belgelerinin verildiği  törenle  tamamlandı.

• aob 1.jpg
  • aob 2.jpg