4 Şubat Dünya Kanser Günü

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.Her yıl 4 Şubat Günü Kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla “Dünya Kanser Günü” olarak kutlanmaktadır.

2018 yılı Dünya Kanser Günü vesilesi ile BUSMEK Kursiyerleri “Kansere Dur” demek ve kanserlerin erken teşhis edilebilir-önlenebilir olduğunun farkında olduklarına dikkat çekmek amacı ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği’nde tedavi gören çocukları mutlu edecek atkı bere takımları diktiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şb. Müdürü İbrahim KARAMAN, BUSMEK Koordinatörü Eyüp ARDA, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN tarafından emeği geçen kursiyerlere teşekkür ziyareti yapıldıktan sonra, kursiyerlerin hediyeleri çocuklara verilmek üzere teslim alındı.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji-Hematoloji Kliniği’nde tedavi görmekte olan çocuk hastalar Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Başkan Yardımcısı Dr.Yunuz ARSLAN, YİEAH Başhekim Yardımcısı Dr. Muhammed GÜZELSOY, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Uzm. Prof. Dr. Betül ORHANER, TıbbiOnkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Turgut KAÇAN tarafından ziyaret edilerek özel olarak hazırlanan atkı bereler hediye edildi.

• Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji-Hematoloji Kliniği’nde tedavi görmekte olan çocuk hastalar ziyaret edildi
  • BUSMEK Erikli Kursiyerleri’ne teşekkür ziyareti