Kantin Çalışanı Eğitimi
13 Kasım 2019

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız bir eğitim öğretim dönemi boyunca zamanlarının önemli bir kısmını okulda geçirmekte ve tüm ihtiyaçlarını okul bünyesinde karşılamaktadır. Beslenme ihtiyacı da bunlardan birisi olup; tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlerin beslenme ihtiyaçları okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinden karşılanmaktadır.Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren bu gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine tam uyması ve bu işletmelerin resmî kontrollerinin de kurallar çerçevesinde yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda Nilüfer ilçesi İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara yönelik olarak “Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması” konulu eğitim yapıldı. 

  • Kantin Çalışanı Eğitimi 1.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 2.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 3.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 4.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 5.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 6.jpg
  • Kantin Çalışanı Eğitimi 7.jpg