Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen programlardan birisi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda 18-19-20 Haziran 2019 tarihlerinde  NRP Uygulayıcı Eğitimine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yasemin BAŞ katıldılar.

Kurs sorumluluğunu Dr. Bülend ÖZBİLGİN’in yürüttüğü eğitimde, ilimiz NRP eğitimcilerinden S.B.Ü. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Neonatoloji Uzmanları Doç. Dr. Arzu AKDAĞ, Neonatoloji Uzmanı Dr. İpek GÜNEY VARAL, Neonatoloji Uzmanı Dr. Pelin DOĞAN, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr.Nurhan ÇELİK ,Çekirge Devlet Hastanesinde görevli Neonatoloji Uzmanı Bayram Ali DORUM,  Özel Medicana Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Uzmanı Dr.Meltem BOR, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Hem. Melek ÖKSÜZHalk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Doktor Ümmü HATİPOĞLU ÜNAL, Ebe Sedef ALTUNSOY, Ebe Ayşegül ARSLAN görev almıştır. Yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olan katılımcılara yöneticilerimizin de katıldığı kapanış töreni ile sertifikaları dağıtıldı.

• NRP Uygulayıcı Eğitimi 1.jpg
  • NRP Uygulayıcı Eğitimi 2.jpg