Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı “Klinik Kalite Çalışmaları” Konulu Eğitim Düzenlendi

Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı İl Performans ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından 21.02.2018 tarihinde “KLİNİK KALİTE” eğitimi düzenlendi. Eğitime tüm kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, Klinik Kalite İyileştirme Komitesi üyeleri ve ilgili branş uzmanlarından oluşan toplam 120 kişi katılım sağladı.

İlimiz Klinik Kalite sorumlusu Dr. Nevin KODAL tarafından Klinik Kalite ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Klinik Kalitenin izlenmesi ve iyileştirme çalışmalarının başlatılması için İlimizin Pilot Uygulama İli olarak belirlendiği ve bu çalışmaların sunulan hizmetin kalitesinin ölçümünde çok önemli çıktılar olduğu vurgulandı.

Tüm Sağlık tesislerimizin veri kalitesini artırmaya ve veri kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapması gerektiği, Klinik Kalite verilerinin izlenmesi ve doğrulanmasına yönelik kuruluşlarda yerinde incelemeler yapılacağı ve 31.07.2018 tarihine kadar çalışmaların tamamlanarak yapılan faaliyetler ile ilgili Bakanlığa rapor hazırlanacağı bildirildi.

Klinik Kalite Sunusu

• Sağlık Hizmetleri-İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayhan KALYONCU ve Dr. Nevin KODAL
  • Dr. Nevin KODAL tarafından Klinik Kalite ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı
  • Eğitime tüm kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, Klinik Kalite İyileştirme Komitesi üyeleri ve ilgili branş uzmanlarından oluşan toplam 120 kişi katılım sağladı