Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı

Anne ve bebek ölümlerini önlemeye yönelik, Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı uygulaması çerçevesinde 20 Nisan 2018 tarihinde Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda Çekirdek Ekip Stratejik Planlama Grubu, Yönetici Kolaylaştırıcı Uyum Eğitimi ve Destek Personel Uyum Eğitimi  toplantısı düzenlendi.  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN’ın açılış konuşmasını  yaptığı toplantıda İl Sağlık Müdür Vekili  Doç .Dr. Mehmet DEMİR ilimizde anne,bebek ölümleri ve AOB çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birim  Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın  AOB Sisteminin Tanımı, Bileşenleri ve Dünyada ve Türkiye’de  Anne Sağlığının Durumu konulu bir  sunum yaptığı toplantı, İlimizdeki tüm kamu ve özel hastanelerinin  başhekim, sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve eğitimden sorumlu personelleri, tüm özel hastanelerin mesul müdürleri, başhemşireleri  ve  eğitim sorumluları, Sağlık Müdürlüğümüzün ilgili birim sorumlularının katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı primer ve mükerrer sezaryen oranı belirlenen kriterin altında  olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Uzm. Dr. Serdar TÜRKLAY, Uzm. Dr Nebahat UYSAL ve Uzm. Dr. Salih KAHRAMAN'a başarı  belgelerinin verildiği kapanış töreniyle tamamlandı.

• İl Sağlık Müdür V. Doç. Dr.Mehmet DEMİR’in anne bebek ölümleri ve AOB çalışmaları hakkında   bilgi verdi
  • Halk Sağlığı Hizmetleri  Başkanı  Dr. Esma KUZHAN’ın yaptığı açılış konuşması
  • ÇEKÜS Birim sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR’ın AOB sisteminin tanımı bileşenleri ve Dünyada ve Türkiyede anne sağlığının durumunu anlattı.
  • Toplantıya ilgi büyük oldu
  • Primer ve mükerrer sezaryen oranı belirlenen kriterin altında  olan Hekimlere teşekkür  belgelerinin verildiği kapanış töreniyle tamamlandı.