Bölgesel Askom Toplantısı Bursa'da Düzenlendi

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova illerinin Acil Sağlık Hizmetleri’nin değerlendirilmesi, işleyişte yaşanan aksaklıkların tespiti, çözümlenmesi ve ortak bir çalışma yapılabilmesi amacıyla düzenlenen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Bölge Toplantısı 05.05.2017 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü’müzün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Almira Hotel’de düzenlenen toplantıya Bursa İl ve Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Özcan Akan, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Servet Kocaöz, Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Refik Budak, Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan ve bölgenin Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri, başhekimleri ve mesul müdürleri ile diğer idareci ve sorumlular katıldı.

Toplantının başkanlığı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan Akan tarafından gerçekleştirilirken, Dr. Akan’ın açılış konuşmasının ardından Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın konuşmaları ile devam etti.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ VE YOĞUN BAKIMLAR MASAYA YATIRILDI

Toplantıda daha sonra Bursa Acil Sağlık Hizmetlerinden sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dr. Hakan Baş tarafından Güney Marmara illeri bölge sunumu yapılırken, sunumda bölgedeki illerin acil sağlık hizmetlerinin durumu, acil yardım ambulansları, sağlık tesisleri ve iller arası vaka sevkleri ile koordinasyonu konuları ele alındı.

Bölgedeki illerde yoğun bakımlarla ilgili karşılaşılan sorunlar görüşülerek yoğun bakım yataklarının dağılım ve planlaması yeniden gözden geçirildi. Hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ile hastanede verilen acil servis hizmetlerinin koordinasyonu konularının da tartışıldığı toplantıda, bölge illerinin sağlık hizmetleri kapasitelerini daha verimli kullanılabilmesini sağlamak amacıyla katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

• askom_2.jpg
  • askom_3.jpg