Mudanya Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim Toplantısı

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir.

İlimizde de sürdürülmekte olan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programında;  tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi ve Mudanya İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 19/02/2019 tarihindeMudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi Konferans Salonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN, Mudanya İlçe Müftüsü Mehmet SOYLU, Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serkan Fatih YEĞEN’in de katılımlarıyla Mudanya Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi.Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR, Mudanya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nalan YILDIZ ve Mudanya Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan ÖZDEN’in yapmış oldukları sunumlar da; sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak, bebek ölüm oranlarını en aza indirebilmek için anne sütünün önemi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması gerekliliği vurgulanmıştır. Mudanya’daki Aile Hekimliği Birimlerinden ‘Bebek Dostu Ünvanı’ almaya hak kazanan Aile Hekimliği Birimlerine unvanları verildi.

• Mudanya Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim Toplantısı 1.jpg
  • Mudanya Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim Toplantısı 2.jpg