17-21 Haziran 2019 Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi
19 Kasım 2019

Türkiye de Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi(KKM) tarafından verilmektedir. Komuta Kontrol Merkez il genelindeki tüm hastane öncesi acil sağlık operasyonlarını yönetir, sağlık kriz yönetimini aldığı talimatlar ile kordine eder ve uygular. Türkiye genelinde standartizasyonun sağlanması ve KKM nin iş ve işleyişi ile ilgili temel konularda bilgi ve beceri kazandırılması amacıyla Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi Programı yapılmaktadır. Bu kapsamda 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından KKM de çalışan sağlık personelleri ve hekimlere yönelik KKM Temel Eğitimi planlandı, Eğitim Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Simülasyon Eğitim Merkezi Eğitim salonunda yapıldı.

17-21 Haizran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olan eğitime Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığından 3(üç), Antalya İl Sağlık Müdürlüğünden 6(altı), Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden 1(bir), eğitmeni ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri katılım sağladı. 5 gün süren eğitimde ilk 3 gün teorik konu anlatımı, son 2 gün vaka karşılama simülasyonuları yapıldı.

Eğitime kursiyer olarak Bursa ili Komuta Kontrol Merkezinde görevli 3 ATT, İl Ambulans servisi başhekimliğinde görevli 1 AABT, Balıkesir ili Komuta Kontrol Merkezinde görevli 1 Doktor, 2 ATT,  Çanakkale ili Komuta kontrol Merkezinde görevli 1 Doktor, 1 AABT, 2 ATT ve Yalova ili Komuta Kontrol Merkezinde görevli 1 ATT olmak üzere toplam 12 kursiyer katıldı.

• Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi 1.jpg
  • Komuta Kontrol Merkezi Temel Eğitimi 10.jpg