Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı
19 Kasım 2019

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları"  programı yürütülmektedir.

İlimizde de sürdürülmekte olan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programında;  tüm  doğan bebeklerin doğumdan  sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine  kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi ve Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 30/07/2019 tarihinde Ördekli Kültür Merkezi Konferans Salonunda Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KARA, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, 1.Basamak Sağlık Kuruluşları Planlama ve Organizasyon Daire Başkanı Tacettin KIZILBOĞA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcılarımız Dr. Yunuz ARSLAN ve Fikret MUTİ, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Gaye CANTEKİN AKPINAR,Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Engin PARALI’nın da katılımlarıyla Osmangazi Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitim Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN, Osmangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Betül BAKIŞ ve Çekirge Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Nuri YAĞCI’nın yapmış oldukları sunumlarda; sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak, bebek ölüm oranlarını en aza indirebilmek için anne sütünün önemi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması gerekliliği vurgulanmıştır. Osmangazi’deki Aile Hekimliği Birimlerinden ‘Bebek Dostu Ünvanı’ almaya hak kazanan Aile Hekimliği Birimlerine ünvanları verilmiştir.

• Bebek Dostu Programı 01.jpg
  • Bebek Dostu Programı 02.jpg