Orhangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü 9 Şubat Dünya Tütünsüz Günü Etkinlikleri
20 Şubat 2020

“9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinlikleri” kapsamında, Orhangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayça GÜNDÜZ koordinatörlüğünde 13 Şubat 2020 günü Sağlık Teknikeri Seda KURŞUN, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı personeliyle ilçe esnafı ziyaret edilerek,14 Şubat günü ise İlçe Devlet Hastanesinde stant açılarak “Sigaranın Zararları”, “4207 sayılı Kanun Uygulamaları”, “Sigara Bırakma Polikliniği” ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı, konu ile ilgili broşürler dağıtılarak toplum bilinci arttırılmaya çalışıldı.

Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia ENGİN ÜNVER tarafından ise hastaların soruları yanıtlanırken, karbonmonoksit ölçümleri yapılarak tütün ürünü kullanan ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlar sigara bırakma polikliniğine yönlendirildi.

• Orhangazi İSM Dünya Tütünsüz Günü  Etkinlikleri 1.JPG
  • Orhangazi İSM Dünya Tütünsüz Günü  Etkinlikleri 2.JPG