Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi Bebek Dostu Sağlıklı Hayat Merkezi

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. Bursa ilimiz de başarılı çalışmaları ile  22 Kasım 2006’da ‘‘Bebek Dostu İl Ünvanı’’ ve 30 Nisan 2008 tarihinde "ALTIN BEBEK DOSTU İL" unvanını almaya hak kazandı. Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’nın amacı:

• Doğumdan hemen sonra ten temas ile emzirmenin başlatılması,
  • İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi,
  • Emzirmenin, 6. aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte en az 2 yaşına ve sonrasına dek sürmesi,
  • Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmektir.
Yoğun çalışmalarımız sonucunda ilimiz 30 Nisan 2008 tarihinde İlimiz "Altın Bebek Dostu İl" unvanını almaya hak kazandı. İlimizde 25 hastane "Bebek Dostu Hastane", 755 Aile Hekimliği Birimi ise "Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi"dir. İlimizde bulunan sağlıklı hayat merkezlerinde çalışan sağlık personelleri de 17-24 Mayıs 2018 tarihlerinde hem teorik hem pratik eğitimlerini aldılar.

13 Haziran 2018 tarihinde bebek dostu ulusal değerlendirme ekibimiz tarafından yerinde değerlendirilen Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi, "Bebek Dostu Sağlıklı Hayat Merkezi" ünvanını almaya hak kazandı.
9 Temmuz 2018 tarihinde Mudanya ilçesi, Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezinde yapılan törende  Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN  konuşmasında "Biz sağlıklı hayat merkezlerimizde anne sütünü teşvike devam ediyoruz. Amacımız anne sütüne dikkati çekmek, bu konudaki farkındalığı artırmak, bebeklerimizin sağlığını korumaktır." dedi  ve Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi  Dr. Gözde UZUN’a bebek dostu plaketini takdim etti.

Program kapsamında Anne sütünün önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa Sağlık Müdürlüğü , Özkaynak su firması ile yaptığı iş birliği ile 0,5 litrelik 50 milyon pet şişe,
"Anne Sütü Hastalıklardan Korur" etiketiyle piyasaya sunuldu. Sağlıklı Hayat Merkezinde düzenlenen törende İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan AKAN tarafından “ Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” na verdikleri destekten dolayı firma sahibi Lütfullah KOÇYİĞİT'e teşekkür plaketi verildi. KOÇYİĞİT de böyle bir sosyal projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu projede yer almak bizim için bir gururdur. İnşallah anne sütüyle daha güzel ve iyi nesiller yetiştirmeye vesile olmuş oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

• Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı
  • Anne sütü hastalıklardan korur.
  • Dr. Özcan AKAN su firmasına Teşekkür Belgesini takdim etti.
  • Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN Bebek Dostu Plaketini takdim etti.
  • Anne sütü hastalıklardan korur yazılı sular.