Ebelerin Normal Doğum Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik Güncel Yaklaşımlar

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğümüz koordinasyonu ile; sağlık tesislerimiz bünyesinde, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amacı ile “Ebelerin Normal Doğum Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik Güncel Yaklaşımlar” eğitimlerinin üçüncüsü 3 - 7 Eylül  2018 tarihleri arasında teorik, 10 Eylül-05 Ekim 2018 tarihleri arasında 5’er günlük uygulama eğitimlerini Çekirge Devlet Hastanesi, SBÜ Bursa Yüksek ihtisas EAH ve İnegöl Devlet hastaneleri doğum salonlarında yapacaklardır.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalan protokol gereği, Balıkesir Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümünden öğretim üyeleri ve SBÜ Bursa Yüksek İhtisas EAH’nde görevli eğitimcimiz ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımız/Sağlık Bakım Hasta Hizmetleri ve Eğitim Birimi koordinasyonunda 5 gün teorik, 5 gün uygulamalı sürecek olan eğitime, Müdürlüğümüze bağlı Kamu Hastanelerimiz Ebe kadrosunda görev yapan personel katıldı.

3.’sü gerçekleşen eğitim programında 1.seansta 30 kişi, 2.seansta 30 kişi eğitim aldı.

• Ebelerin Normal Doğum Becerilerinin Geliştirilmesine Yönelik Güncel Yaklaşımlar