AİK İNFLUENZA Eğitimi Yapıldı
13 Kasım 2019

AKILCI İLAÇ KULLANIMI, INFLUENZA (GRİP) BENZERİ HASTALIK YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Antimikrobiyal direnç, günümüzde en önemli halk sağlığı tehditlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Antibiyotiklerin gereksiz ve uygunsuz kullanımının direnç oluşumuna önemli katkısı bulunmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından; insanlarda kullanılan antibiyotik harcamalarının % 80 – 90’ını ayaktan hastaların oluşturduğu ve ayaktan hastalarda reçete edilen antibiyotiklerin % 50’sinin gereksiz veya uygunsuz olduğu bildirilmektedir.

Ülkemizde de Bakanlığımızın “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” çerçevesinde halkımıza ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitim ve tanıtım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. 28.09.2017 tarihinde ilimizdeki Aile Hekimlerine yönelik “Akılcı İlaç Kullanımı, Influenza (grip) Benzeri Hastalık Yönetimi” konulu eğitim gerçekleştirildi. İlimizde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebahat DİKİCİ tarafından verilen eğitime her Aile Sağlığı Merkezinin sorumlu hekimi katıldı.

Halkın kendine en yakın sağlık kuruluşu olması nedeniyle ilk müracaat ettikleri yer olan aile sağlığı merkezlerinde çalışan aile hekimlerinin erken tanı ve tedavideki yeri oldukça önemlidir. Bu nedenle öncelikle aile hekimleri için gerçekleştirdiğimiz eğitim programı hastanelerdeki ilgili uzman hekimler için de devam etmektedir.

ANTİBİYOTİKLER ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ YA DA AĞRI KESİCİ DEĞİLDİR. SOĞUK ALGINLIĞI, GRİP GİBİ VİRÜSLERİN NEDEN OLDUĞU ENFEKSİYONLARI TEDAVİ ETMEZ.

“ANTİBİYOTİKLERİ YALNIZCA DOKTORUNUZUN REÇETE ETTİĞİ DURUMLARDA KULLANINIZ.”

  • Dr. Raif ÖZDEMİR açılış konuşmasını yapıyor.
  • Program sunuculuğunu Halk Sağlığı Müdürlüğünden Jülide ŞENTÜRK yapıyor.
  • Bursa AİK-İK temsilcisi Berna ERDOĞAN DURAN ilimizde yürütülen AİK çalışmalarını anlatıyor.
  • Enf. Hast. Uzm. Dr. Nebahat DİKİCİ eğitim sunumunu yapıyor.
  • Aile Hekimleri eğitim programını takip ediyor.