Dünyada ve ülkemizde ciddi bir sağlık sorunu olan gereksiz ve bilinçsiz ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci ile ilgili bakanlığımızın eylem planı çerçevesinde yürüttüğümüz tanıtım, eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz kapsamında halkımızın ve sağlık çalışanlarının konuya dikkatini çekebilmek amacıyla, bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz AİK CUP/2017 Bursa Halı Saha Futbol Turnuvası 13 Kasımda oynanan final maçı ile sona erdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünün futbol takımları arasında oynanan final maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü penaltı golleriyle 7-6 kazanarak turnuva şampiyonu oldu. İkinciliği Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü alırken İl Sağlık Müdürlüğü futbol takımı turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. İlimiz Vali yardımcısı Sayın Ergun GÜNGÖR, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN, Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanlığından Marmara Bölge Sorumlusu Uzm. Dr. Ali Boray BAŞÇI ve kurum amirlerinin katıldığı turnuvaya halkımızın ilgisi de yoğun oldu.
Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde birinci olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularına madalya ve kupalarını takdim eden Sayın Valimiz; ilaçların akılcı ve bilinçli kullanılmasının önemine değinirken, düzenlenen futbol turnuvası için İl Sağlık Müdürümüz Dr. Özcan AKAN ve ekibine teşekkür etti. Kupa seremonisi bitiminde futbolcu ve idarecilerle fotoğraf çekimi renkli anlara sahne olurken tören sonunda davetlilere ve çalışanlara mangalda köfte ikramında bulunuldu.
Antibiyotik direnci ile mücadelede herkesin sorumlu olduğu düşüncesinden hareketle düzenlediğimiz bu AİK farkındalık etkinliğinde kendilerini de sorumlu hissedip canı gönülden turnuvaya katılarak bizlere destek olan tüm resmi kurumlarımıza, kupa töreni organizasyonu için Bursa Eczacı Odasına, maçların oynanabilmesi için halı sahalarını bizlere açan Büyükşehir Belediyesi ve Mihraplı Sosyal Tesislerine, sporcularımıza ve 4 hafta boyunca maçları takip eden halkımıza teşekkür ediyoruz.
“13-19 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” münasebetiyle düzenlediğimiz futbol turnuvasında amacımız; antibiyotikleri reçeteleyen, satan, kullanan, üreten, pazarlayan ve bu süreçleri denetleyen, düzenleyen herkes, her insan ve her kurumun bu sorumluluğu taşıması gerektiği ve ancak bu şekilde antibiyotik direncinin yayılmasını durdurabileceğimizi anlatmaktı.
“GELECEK HEPİMİZİN GELECEĞİ İSE, GELECEĞİN SORUMLULUĞU DA HEPİMİZİN OLMALI”