T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

“Gençleri Zararlı Alışkanlıklardan Nasıl Koruyabiliriz?”

Güncelleme Tarihi: 13/11/2019

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN İNEGÖL’DE

“GENÇLERİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN NASIL KORUYABİLİRİZ?”

EĞİTİMİ YAPILDI

İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği tarafından okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin ailelere, öğretmenlere, okul idarecilerine, muhtarlara dönük eğitim çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı tarafından 9 Ekim 2017 tarihinde İnegöl Yenice Hacı Sevim Yıldız Konferans Salonu’nda “Gençleri Zararlı Alışkanlıklardan Nasıl Koruyabiliriz?” konulu eğitim planlanmış, eğitim Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Programları, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birimi’nde görevli Uzm.Psikolog Meryem ŞAHİN tarafından gerçekleştirilmiştir.

Eğitime Bursa Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Sorumlusu Dr. İrfan OĞUZ, Birim sorumlusu Dr. Cihat YAZAR, Uzm. Sosyal Çalışmacı Tahir GÜNEŞ; Çocuk ve Kadın Kısım Amiri J.ASB.Kd.Çvş. Selime ÇOL, J.Asb.Kd.Çvş. Gülşah ÖZTÜRK, KOM Şube Müdürlüğü’nden J.Asb.Üçvş. Ramazan GÖNÜL, İnegöl Yenice Jandarma Karakol Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş. Şeref AY ve Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi Müdürü Sedat PASLI katılım sağlamıştır.

Eğitimde ergenlik dönemi özellikleri, ergenleri bekleyen tehlikeler, zararlı alışkanlıklara götüren riskler, ergenleri zararlı alışkanlıklardan koruyan iletişim yolları ve nerelerden destek alınabileceği konu başlıkları aktarılmıştır. Eğitim katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilmiş, bu konu ile ilgili eğitimlerin yaygınlaştırılması temennisiyle sona erdirilmiştir.

  • Eğitim Müdürlüğümüz personeli Uzm. Psikolog Meryem ŞAHİN tarafından verildi.
  • Gençlerin zararlı alışkanlıklardan nasıl korunabileceği hakkında bilgi verilen eğitim, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
  • Gençlerin zararlı alışkanlıklardan nasıl korunabileceği hakkında bilgi verilen eğitim, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.