8. Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından  04-06 Aralık 2017 tarihlerinde Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi düzenlendi. Düzenlenen eğitime İlimizde faaliyet gösteren özel hastanelerden 18 kursiyer katıldı.

3 gün süren Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP)  Uygulayıcı Eğitiminde katılımcılara Afet ve Acil Durum Temel Kavramları, Türkiye Afet Yönetimi ve Sağlık Hizmetleri, Hastane Afet ve Acil Durum Planı İşleyişi, Mevcut Durum Analizi, Hastane Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetimi, Hastane Olay Yönetim Araçları, Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Müdahale Aşamaları, Olay Bildirimi ve Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonu, Tıbbi Kapasite ve Lojistik Malzemelerin Yönetimi, Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonunda Bilgi Yönetimi, Güvenlik ve Emniyet, Psikososyal Destek Faaliyetleri vb. konularda bilgi verilmiş ve masa başı tatbikatı uygulaması ile eğitim sonlandırıldı.

Şu ana kadar 8 Hastane Afet ve Acil Durum Planlaması (HAP) Uygulayıcı Eğitimi verilmiş olup toplamda 182 katılımcı sayısına ulaşıldı.

Hastane Afet ve Acil Durum Planları’ nın amacı; ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamaktır.

• Tahliye uygulamasının grup sunumu
  • Standart Operasyon Prosedürü (SOP) ve İş Akış Talimatı (İşAT) Uygulamasından görüntü
  • Bomba Tehdidi uygulamasından görüntü
  • Masa başı tatbikatı uygulamasından görüntü