Acil Obstetrik Bakım Programı Eğitimleri Devam Ediyor

Anne ve yenidoğan ölümlerini önlemeye yönelik “Türkiye Üreme Sağlığı Programı” kapsamında yürütülen Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı çalışmaları, ilimizde de sürdürülmektedir.

Bu program çalışmaları kapsamında Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Yalova illerinin kamu ve özel hastanelerinin doğumhane,doğum servislerinde ve gebe bilgilendirme sınıflarında görevli ebe/hemşirelerinin AOB Eğitimleri yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 21-22 Aralık 2017’de Almira Hotel’deyirmiikincisi düzenlenen eğitimimize Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emin ÜSTÜNYURT, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Tayfur ÇİFT, Çekirge Devlet Hastanesi’nde görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. Nermin ÖZTÜRK, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Mehmet YÜRÜKEN, Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde  görevli Enfeksiyon Uzmanı Dr. YaseminCOŞKUN,  Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğünde Görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mitat BURSALI, 2 Nolu AÇSAP Merkezi’nde görevli Dr. Nezahat YAMAN ve Hem. Berna UZUNER’in eğitimci olarak görev aldılar. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı  Dr.Yunuz ARSLAN’ınaçılış konuşmasını yaptığı eğitim programı 2 gün sürdü.

47 ebe/hemşirenin katıldığı eğitim, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabibi  Dr.Ümmü HATİPOĞLU ÜNAL'ın yaptığı kapanış konuşmasının ardından eğitim belgelerinin verildiği törenle tamamlandı.

• Halk Sağlığı Hizmetleri  Başkan Yardımcısı  Dr.Yunuz ARSLAN’ın açılış konuşması
  • Dr.Fatma KENNERMAN Dünyada ve Anne Sağlığının Durumu ve AOB  Sisteminin Tanımı ve Bileşenlerini  anlattı.
  • Enfeksiyon Uzmanı Dr. Yasemin COŞKUN AOB de Ateş ve İnfeksiyon Yönetimini anlattı.
  • Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mitat BURSALI Gebelikte Hipertansif Bozuklukları anlattı.
  • Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Tabibi  Dr.Ümmü HATİPOĞLU ÜNAL'ın yaptığı kapanış konuşması
  • Eğitim sonunda tüm katılımcılar eğitim belgelerini aldı