Harmancık Devlet Hastanesi Eğitim Etkinlikleri

Harmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşenur TERİM koordinatörlüğünde Ebe Meryem AYTUĞ ve Hemşire Emine ALKANOĞLU tarafından halkın farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla Ekim ayı içerisinde; “İntihar”, “Kalp Sağlığı”, “Yaşlı Sağlığı”, “Kuduz”, “Karbonmonoksit Zehirlenmeleri”, “Felç”, “Artrit” ve “Meme Kanseri” konularında bir dizi eğitim gerçekleştirildi.

Ayrıca; Harmancık Kaymakamlığı ile ortak yürütülmeye başlanan Harmancık Sağlıklı Besleniyor TANAP Projesine “Bursa Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesinde görevli Dyt. Canan TANRIÖVER’in sunumu ile ilçedeki tüm din görevlileri ve muhtarlara “Sağlıklı Beslenme ve Obezite” konusunda bilgilendirme eğitimi yapılmaya başlandı.

Projeye Dr. Ayşenur TERİM başkanlığında Ebe Meryem AYTUĞ tarafından Klavuzlar Mahallesi, Ece Mahallesi, Saçaklı Mahallesi, Kepekdere Mahallesi, Yayabaşı Mahallesi, Akalan Mahallesi olmak üzere toplam 212 kişiye bilgilendirme eğitim yapıldı ve halka beslenme önerileri kitapçığı dağıtıldı.

• Harmancık İDH Halk Eğitimi