18 Kasımda Antibiyotik Direnci İçin Ortak Mücadele

“18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü” ve “Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası” sebebiyle başta Bakanlığımız olmak üzere ülkemiz genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. İlimizde de halkın ve sağlık çalışanlarının konuya dikkatini çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim-tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürmektedir.

16 Kasım Cuma günü AİK-İK ekibinin ilimiz tarihi ve kalabalık yerlerinden biri olan Kapalı Çarşıda AİK standı açarak halkı broşürlerle bilgilendirmesinin yanı sıra Kapalı Çarşı giriş ve çıkışında yer alan dev ekranlarda da AİK görsellerine yer verilmiştir. Yine aynı gün ve aynı saatlerde tüm ilçelerimizde AİK İlçe Temsilcilerimiz otoparklarda broşür dağıtarak halkı bilgilendirmeye çalışmışlardır. Konuya duyarsız kalmayan bazı özel ve kamu hastanelerimiz de çeşitli etkinliklerle konuyu gündemde tutmamıza yardımcı olmuşlardır.

Geleceğimizin önemli bir sorunu olan antibiyotik direnci konusunda sağlık çalışanlarımızın bu özverili çalışmalarının yanı sıra konu, bazı okullarımızın da dikkatini çekmiş ve çeşitli etkinler gerçekleştirmelerine vesile olmuştur.

Antimikrobiyal dirence karşı savaşımızda destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

“Antibiyotiğe Karşı Ya Bilinç Gelişir Ya Da Direnç”

• AİK-İK ekibi stant başında halkı bilgilendiriyor
  • AİK-İK ekibi Kapalı Çarşıda stant ve video görsel çalışmaları
  • Kapalı Çarşı esnafı afiş ve poşetlerimizle AİK konusuna destek verdi.
  • Gürsu AİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • MustafakemalpaşaAİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • Nilüfer AİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • Osmangazi AİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • Yenişehir AİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • Yıldırım AİK İlçe Temsilcilerimizin otopark çalışmasından kareler
  • İznik Devlet Hastanesi AİK çalışmalarından kareler
  • Özel Jimer Hastanesi AİK çalışmalarından kareler
  • Özel Cihangir Hastanesi AİK çalışmalarından kareler
  • Özel Pembe-Mavi Hastanesi AİK çalışmalarından kareler
  • Şehit Doğan Sevinç Ortaokulundan AİK konusuna destek
  • - Hamitler TOKİ Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri AİK Timi oluşturarak arkadaşlarını AİK konusunda bilgilendirdiler.