Dünya KOAH Günü Stant Çalışması

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan  Hastalıklar, Kronik Durumlar, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından, Türkiye Kronik Hava  Yolu Hastalıklarını (Astım-KOAH)  Önleme  ve  Kontrol Programı  (2009-2018)  Eylem Planı çerçevesinde 17.10.2018 tarihinde toplanan GARD Kurul Toplantısı kararları doğrultusunda halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla; ‟21 Kasım Dünya KOAH Günü‟ saat 09:00 ile 16:00 saatleri arasında Carrefoursa Alışveriş Merkezinde UÜTF Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanlığı ve Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi işbirliği ile  ''Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam” teması ile “KOAHStantı” açıldı.

Bursa Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları,  Birim Sorumlusu, UÜTF Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi çalışanları ve Birim çalışanlarının hazır bulunduğu stantta vatandaşlara spirometre ile nefes ölçüm testi yapıldı. Halk tarafından yo un ilgi gören stantta ayrıca konu ile ilgili bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

• Dünya KOAH Günü Stant Çalışması