68. ÇİLYAD Eğitimi

Hastane öncesi Acil Sağlık Hizmetleri sunumunda görev alan 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri için düzenlenen eğitimler kapsamında 26-29 Kasım 2018 tarihlerinde Çocuklarda  İleri Yaşam Desteği eğitimi verildi. Toplam dört gün süren eğitimde, “Çocuklarda Acil Olgu Yönetimi”, “Solunum Yetmezliğine Yaklaşım”, “Şok Yönetimi”, “Arrest-Periarrest Yönetimi” ve”Travma Yönetimi” konularına yer verildi.

Teorik anlatımların yanı sıra hastane öncesinde en çok karşılaşılan bebek-çocuk vakalarla ilgili hazırlanan senaryo çalışmalarına da yer verildi. Kurs boyunca çalışanlar bol bol pratik yapma fırsatı buldu. Kursa, ilimiz Acil Sağlık Hizmetlerinde görev alan 15 ATT, 2 AABT katılımcı olarak katıldı. İlimizde şu ana kadar  “68 ÇİLYAD Eğitimi” verilerek toplamda 1418 katılımcı sayısına ulaşıldı.

• Açılış, tanışma ve kursla ilgili beklentiler alınmaktadır.
  • İLY	eğitiminde teorik konu anlatımı katılımcılarla paylaşılmakta.
  • Sabah ve öğle yemeği sonrasında katılımcılar ve eğitmenlerle beraber ısınma oyunları oynanmaktadır.
  • Her günün sonunda katılımcılardan gün sonu değerlendirmesi alınmaktadır.
  • E itmenler tarafından bebek ve çocuklarda acil olgu yönetimi oyunlaştırması yapılmaktadır.
  •            Bebek ve ocuklarda  İğne ekompresyon Uygulama Tanıtımı yapılmaktadır.