Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi
13 Ocak 2020

1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”    sürdürülmektedir. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi”  öğütlenmektedir.

İlimizde Müdürlüğümüz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında ilimizdeki kamu ve özel hastanelerimizden katılan sağlık çalışanlarına 28-29-30 Kasım 2018 tarihlerinde "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi’ gerçekleştirildi.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yapılan eğitimde İlimiz eğitimcilerinden Ç.E.K.Ü.S.H. Biriminde görevli  Dr. Seda ALASAĞ, Hem. Edibe AŞIK, Hem. Necla YILDIZ, Ebe Pınar DERDİYOK, Ebe Pınar SARIKAN eğitimci olarak görev aldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Yunuz ARSLAN’ın açılışını yaptığı eğitimin sonunda 30 katılımcıya törenle katılım belgeleri verildi. Törende ayrıca Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetici ve çalışanlarına “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları nedeniyle teşekkür belgeleri takdim edildi.

• Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitici Eğitimi