Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı
13 Ocak 2020

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen programlardan birisi olan Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Biriminin koordinasyonunda 4-5-6 Aralık 2018 tarihlerinde NRP Uygulayıcı Eğitimine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN ve Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birim sorumlusu Dr. Gaye AKPINAR katıldı.

Kurs sorumluluğunu Dr. Bülend ÖZBİLGİN’in yürüttüğü eğitimde, ilimiz NRP eğitimcilerinden S.B.Ü. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Neonataloji Uzmanı Doç. Dr. M.Nevzat ÇİZMECİ, Neonataloji Uzmanı Dr. İpek GÜNEY VARAL, Neonataloji Uzmanı Dr. Pelin DOĞAN, Özel Doruk Yıldırım Hastanesi’nde görevli Neonataloji Uzmanı Dr.Birgül MUTLU, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Hem. Melek ÖKSÜZHalk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Ebe Hatice GÜNEŞ, Ebe Ayşegül KAYNAK görev aldı. Yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olan katılımcılara yöneticilerimizin de katıldığı kapanış töreni ile sertifikaları dağıtıldı.

• Neonataloji Uzmanı Dr. Pelin DOĞAN Preterm Doğan Bebeklerin Canlandırılması dersini anlattı.
  • Dr. Yunus ARSLAN yenidoğan canlandırma programının  önemini vurguladı.
  • Yenidoğan Uzmanı Dr. İpek VARAL Canlandırma Sonrası Bakım ve Özel Durumlar dersini anlattı.
  • Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Esma KUZHAN Bursa ilinde yapılan NRP Eğitimleri hakında bilgi verdi.
  • Neonataloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat ÇİZMECİ  alternatif solunum yolları dersini anlattı.
  • Hem. Melek ÖKSÜZ katılımcılarla pratik uygulama yaptılar.
  • Yenidoğan Uzmanı Dr.Birgül MUTLU Göğüs Kompresyonu ve İlaçlar dersini anlattı.
  • Eğitimin sonunda tüm katılımcılar sertifikalarını aldılar.