Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane Ödül Töreni

Ülkemizde yaklaşık her yıl 1,5 milyon gebelik ve 1.3 milyon doğum olmaktadır.Gebe ve lohusaların yüzde 98'i en az bir kez bakım hizmeti almakta ve doğumların yüzde 99'u hastanede gerçekleşmektedir.Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yenilenen hastanelerde tek kişilik odalarda doğum imkanı sağlanmıştır. Anne sağlığı hizmetlerinde sağlanan niceliksel gelişmeler yanında hizmetlerin niteliğinin de geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından bu hedefler doğrultusunda Anne Dostu Hastane Programı geliştirilmiş ve belirli standartları yerine getiren hastanelere Anne Dostu Hastane unvanı verilerek sertifikalandırılmaya başlanmıştır.

Bakanlığımız tarafından 2015 yılında uygulamaya başlanan “Anne Dostu Hastane” programı ile annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetini de dikkate alarak takipleri ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamları hazırlanması amaçlanmıştır.

İlimizde Anne Dostu Hastane çalışmalarını başarıyla tamamlayan Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nin 2018 yılında eğitimleri ve denetimleri tamamlanmış; Bakanlığımız tarafından Anne Dostu Hastane unvanı alması uygun görülmüştür. Türkiye'nin toplam 52 Anne Dostu Hastanesi arasında bu unvanı almaya hak kazanmış 34. hastanesidir.İlimizde ise 2015 yılında bu unvanı alan İnegöl Devlet Hastanesinden sonraki ikinci Anne Dostu Hastanedir.

16 Ocak 2019 tarihinde Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Sayın Yusuf Gökhan YOLCU, İlçe Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Esma KUZHAN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları Sayın Dr. Yunuz ARSLAN ve Fikret MUTİ, kamu kurumlarının ilçe müdürleri, İlimiz doğum yapılan kamu hastanelerinin yöneticileri ve sağlık çalışanlarının ketılımıyla bir tören düzenlendi.  Törende Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Sayın Yusuf Gökhan Yolcu ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Esma KUZHAN tarafından hastane başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Altuğ ÇAKMAK'a Anne Dostu Hastane unvanı takdim edildi

• Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane Ödül Töreni